2014年度第24回札幌国際大学外国人による日本語弁論大会

• スポーツ人間学部 スポーツ指導学科
  • 短期大学部 総合生活キャリア学科
  • 短期大学部 幼児教育保育学科

札幌国際大学は、下記により第24回「外国人による日本語弁論大会」を実施します。札幌国際大学では、学生の外国語意識を高めるため、毎年日本語弁論大会を開催しています。学生は、英語の学習を中心にフランス語・中国語・ロシア語・韓国語などを学んでいます。また、弁論大会の後では、発表者を囲んだ懇親会を開催します。高校生の方々の参加も歓迎いたします。

Sapporo International University (SIU) will hold its twenty-fourth annual “Japanese Speech Contest for Foreigners” on Saturday, November 1.  Anyone interested in participating, please refer to the following details.

SIU sponsors this speech contest in order to encourage the study of foreign languages.  Most SIU students study a foreign language (English, French, Chinese, Russian, Korean), and this contest provides a good opportunity for them to meet students from other countries who are studying Japanese as a foreign language.  Senior high school students will be most welcome to have cross-cultural experiences.

After the contest, all the participants are supposed to attend the following small party to enjoy exchanging their opinions freely.  The details are shown below.

1. 日時:11月1日(土)
 日本語弁論大会     10:00-11:15
 懇親会         11:30-12:30
  審査発表・賞状等授与 12:30-12:45

Date & Time: Saturday, November 1
  Speech Contest          10:00-11:15
  Party                   11:30-12:30
  Award Presentation      12:30-12:45

2. 場所:札幌国際大学 131教室(1号館3階)
 〒004‐8603 札幌市清田区清田4条1丁目4-1

4-1-4-1, Kiyota, Kiyota-ku, Sapporo

3. 懇親会:懇親会では、軽食を用意して、参加者が発表者を囲んで歓談をすることをねらいとしています。アットホームな雰囲気で実施しますので、国際交流に興味を持っている高校生の方にも、良い機会となると思いますので、観客として是非ご参加ください。

○お問合せ
担当:現代文化学科 竹内 康二